Sirui EN-2204 + K-20X

103981-1_orig.jpg

Now a few words about tripods. On the market you find a lot of different ones. I have tried many tripods but I have never been really satisfied. Now that thing has changed.

Now I'm using the Sirui EN-2204 tripod and a Sirui K-20X ball head. First of all, the combination is not too heavy (tripod 1,5kg and ball head 0,4kg). When it's under two kg you can easily take it with you when you go out shooting. One thing that makes it so light is the use of carbon fiber. Even if it's light it's extremely stable. And of course you can put a bag hanging from the center column if you need more stabilization. The tripod can carry up to 14kg witch is great.

The legs have four tubes and three locks so it's really to put the legs how you want them. Even on uneven surface you can always get the tripod leg to be the way you want. You can put the legs almost 90 degrees out from the center column. The center column you can take apart and get a really short one. This combined with getting the legs almost straight out is a fantastic combination when you shoot macros. The center column can even be turn upside down. The max. hight is 164 cm with the centr column up. This is more than enought for me. The ballhead I use gives about 9 cm more hight.

One leg can be turned to a monopod that you can either connect your camera or ballhead too.

On the end of the legs there is "nails" that you can screew out for when shootin on snow and ice. This tripod has changed my mind about tripods. There has always been somethings to complain about but now I'm extremely happy. I really recommend this one.

Nyt olisi vähän asiaa jalustoista. Niitähän löytyy kaikenlaisia markkinoilla. Itse olen kokeillut vaikka kuinka monta jalustaa aina on ollut jotain mistä en ole ollut tyytyväinen. Mutta se asia on nyt muuttunut.

Minulla on nyt käytössä Siruin EN-2204 jalusta ja Siruin K-20X kuulapää. Ensikin yhdistelmä ei paina liikaa (jalusta 1,5kg ja kuulapää 0,4kg). Alle 2kg painoa jaksaa ehdottomasti kantaa mukana. Jalustan painoa on saatu näinkin alas kun se on tehty hiilikuidusta. Vaikka se on kevyt niin se on erittäin vakaa. Ja jos haluaa vakauttaa lisää niin voi keskiputkesta laittaa hiekkasäkin roikkumaan. Tai vaikka kamerarepun. Vaikka tämä on aika kevyt jalusta niin kantavuus on 14kg.

Jalkojen säätö on tehty helpoksi ja jaloissa on neljä putkea ja kolme lukkoa. Saa laitettu jala moneen asentoon ja on helppoa käyttää jalustaa epätasaisella alustalla. Jalat saa myös säädetty silleen että lähtävät ulos keskiputkesta melkein 90 asteen kulmassa. Keskiputkeen saa kahteen osaan ja siitä tulee todella lyhyt. Tämä samalla kun laittaa jalat melkein 90 asteen kulmassa ulos auttaa erittäin paljon kun olet ottamassa makroja. Keskiputken saa myös käännetty ylösalas jos haluaa. Jalustan max korkeus on 164cm keskiputki ylhäällä ja se on ainkin minulle tarpeeksi. Kuulapää mitä käytän tuo vielä n. 9cm lisää.

Yhdestä jalasta saa myös kätevästi tehty monopodin mihin saat kameran joko suoraan kiinni tai voi ruuvata kuulapään kiinni siihen.

Jalkojen päässä on jääpiikit mitä saa ruvattu esiin kun on luikasta. Tämä jalusta on muuttanut mielipidettäni jalustoihin. Olen aina ollut sitä mieltä että jotain vikaa mutta nyt olen enemmän kuin tyytyväinen. Suosittelen lämpimästi.

4530000142_orig.jpg

 Then some words about the ball head. Many of the ball heads I have tested have been struggling with keeping the camera in the position I want it to be. Even if I haven't put too much weight on it.

Now I don't have to worry about that. This ball head keeps the camera exactly how I want it. Light weight but so extremely good.

There is bubble levels in the head so you can get the camera straight. Two locking controls. One for the ball and one for panning. 

The quick release plate is good and there is a locking control for that too. If you by mistake unscreew it then there is a safety so your camera do not fall. For me this is a fantastic ball head.

For my last words I have to say that this combination is great for me and many friends who have tried are now thinking of getting this one. And of course we can not forget the six year warranty.

Sitten hieman juttua vielä kuulapäästä. Monet kuulpäät mitä olen testaillut on valunut eikä ole pitänyt kameraa oikeassa asenossa vaikka en ole laittanut liian painavaa yhdistelmää päälle.

Siitä ei tarvitse nyt huolehtia. Tämä kuulapää pitää kameran just siinä asennossa mitä haluan. Kevyt mutta eritäin toimiva.

Kuulapäässä on vesivaaka että saa säädetty kameran suoraksi. Päässä on kaksi lukitusmekanismiä. Toinen kuulalle ja toinen panoraamaa varten.

Pikakiinnitys on hyvä ja siinäkin on kiristysruuvi. Jos vahingossa aukaisee sen on vielä turvamekanismi joka estää kameran tippumasta. Tämä on minulle erittäin täydellinen kuulapää.

Yhteenvetona voin sanoa että tämä paketti on loistava minun käyttöön ja moni tuttava kun on kokeillut sitä haaveilee nyt vaihtavansa. Ja tietysti ei saa unohtaa kuuden vuoden takuuta.